Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής Παγκύπριου Συνδέσμου «Μαχητών της Αντίστασης»



Χαιρετισμός Προέδρου Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών κ. Γιώργου Περδίκη

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών αποτίνουμε φόρο τιμής  στους αγωνιστές της αντίστασης κατά του προδοτικού πραξικοπήματος.

Τιμούμε απόψε όλους εκείνους τους αγνούς και διαπρύσιους πατριώτες που στάθηκαν απέναντι στην παρανομία και τα εγκληματικά σχέδια της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β’, πληρώνοντας βαρύ τίμημα, άλλοι νεκροί να γυρίζουν τον τροχό του ήλιου κι άλλοι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.

Αναζητούμε την ιστορική αλήθεια, μέσω της επιβεβαίωσης της μνήμης, αφού η αλήθεια ορίζεται ως η απουσία της λήθης. Δεν ξεχνούμε. Μπορεί να συγχωρούμε, αλλά δεν ξεχνούμε. Ιδιαίτερα τώρα, όταν νέοι κίνδυνοι, ασύμμετροι και πονηροί, απειλούν τη Δημοκρατία και την Ελευθερία της πατρίδας και του λαού μας.

Χούντα και ΕΟΚΑ Β’, υπέσκαψαν την Κυπριακή Δημοκρατία και την παρέδωσαν στον Τούρκο εισβολέα. Σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία οδηγείται δεμένη πισθάγκωνα στη διάλυση και στην κατάλυση. Αφού με πράξεις εγκληματικές, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας μας, έσπειρε την απαξίωση και την απόγνωση στον πάντα απατημένο και παραπλανημένο λαό μας, τώρα ετοιμάζεται να τον ξεπουλήσει σε τιμή ευκαιρίας σε άνομους δυνάστες. Η Κυπριακή Δημοκρατία για την οποία αγωνίστηκαν και ορισμένοι έχασαν και τη ζωή τους, τους σκοτεινούς καιρούς της παρανομίας, του πραξικοπήματος και του μεταπραξικοπήματος, τώρα τίθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ως αναλώσιμο είδος και εδώδιμο αγαθό.

Αναμετρήθηκαν οι μαχητές της Αντίστασης που τιμούμε σήμερα με το θάνατο και βγήκαν νικητές στα μαρμαρένια αλώνια της Ιστορίας. Είναι βαθιά μου πεποίθηση στη δική μας αναμέτρηση με τους σημερινούς Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες, στο σήμερα της απαξίωσης και της απόγνωσης, χρειάζεται να δανειστούμε από το δικό τους πάθος και έρωτα για την Ελευθερία.

Διότι «το εύδαιμον το ελεύθερον, το δε ελεύθερον το εύψυχον», που πάει να πει ότι η πραγματική ζωή και ευδαιμονία βρίσκεται στην Ελευθερία και η Ελευθερία κερδίζεται μόνο με αγώνες και θυσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: