Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ξαναξεκινάμε



Εμείς, οι Οικολόγοι της Κύπρου, αποφασίσαμε ότι οι καιροί απαιτούν δράση.

Αποφασίσαμε ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια απλοί θεατές να παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

Αποφασίσαμε ότι έχουμε και λόγο και ρόλο να διαδραματίσουμε στην προσπάθεια για έξοδο από την οικονομική κρίση και αντιμετώπιση των μεγάλων κινδύνων και προκλήσεων που βρίσκονται ενώπιον μας.

Το  μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε προς την κοινωνία είναι ότι δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, ούτε για μαράζι και ηττοπάθεια, αλλά είναι η ώρα να ενεργοποιηθούμε όλοι οι πολίτες στη βάση ενός στερεού πολιτικού και ιδεολογικού πλαισίου.

Προτείνουμε στην κοινωνία ένα ξεκάθαρο πράσινο αειφόρο πολιτικό πλαίσιο, το οποίο δοκιμάστηκε μέσα από τις τρικυμίες μιας πολύχρονης πορείας και αποδείχθηκε γερό, τίμιο και καθαρό.

Καλούμε τους πολίτες να εκτιμήσουν την παρουσία και τη δράση μας, ως ενός πολιτικού κινήματος που άντεξε στο χρόνο γιατί ουδέποτε έμπλεξε με σκάνδαλα και άλλες βρώμικες συναλλαγές. Έχουμε αναδειχθεί ως η φωνή των αδικημένων και των καταφρονημένων αυτής της κοινωνίας, των μη προνομιούχων πολιτών, όσων δεν έχουν κομματικό μέσον και δεν εξαργυρώνουν τα "τσεκκούδια" της εκάστοτε εξουσίας.

Είναι καιρός οι ίδιοι αυτοί πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους για να συνδιαμορφώσουμε ένα νέο Κίνημα πολιτών, που με βάση τη Δημοκρατία και την Οικολογία να υπερασπιστεί πλέον με μεγαλύτερη επάρκεια και αποτελεσματικότητα τα δικαιώματα των ιδίων των πολιτών.

Με το έκτακτο παγκύπριο συνέδριο, που οργανώνεται την Κυριακή 16 Ιουνίου στο θέατρο Παλλάς, το Κίνημα Οικολόγων απευθύνεται στην κυπριακή κοινωνία και στους ελεύθερους πολίτες και τους προτείνει μια συμμετοχική δράση.

Αναζητούμε την κατάλληλη συμφωνία με ομάδες και συσπειρώσεις νέων ανθρώπων και ενεργών πολιτών, που θα μας επιτρέψει από κοινού, να δράσουμε πιο αποτελεσματικά ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας, καταθέτοντας προτάσεις πραγματικά βιώσιμης ανάπτυξης.

Προσφέρουμε το πλαίσιο της διαπιστωμένης μας εμμονής και συνέπειας, για μια συμφωνία εκδημοκρατισμού, μέσω της εφαρμογής προτάσεων, για άμεση Δημοκρατία, διαφάνεια, οριζόντια ψηφοφορία, αντιμετώπιση της διαφθοράς και του νεποτισμού.

Κάνουμε κάλεσμα για τη δημιουργία ενός μετώπου πολιτών και οργανώσεων, κατά των μεθοδεύσεων για ξεπούλημα της πατρίδας μας και του φυσικού της πλούτου στα  ξένα συμφέροντα, μέσω των σχεδίων για διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η ζωή για να προχωρήσει χρειάζεται ΔΡΑΣΗ. Αυτή είναι η δική μας πρόταση σε μια κοινωνία που κινδυνεύει να βυθιστεί στο βούρκο της γενικής απαξίωσης και της πλήρους απογοήτευσης. Δεν πιστεύουμε στους από μηχανής Θεούς, ούτε στους σωτήρες ηγέτες. Είναι η ώρα επιτέλους να πάρουμε την τύχη μας και το τιμόνι της μοίρας  μας  στα δικά μας χέρια.

Με το πράσινο, ξαναξεκινάμε, πάμε μπροστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: