Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Υπάρχει Θεός!


Τελικά υπάρχει Θεός, αποφάνθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Του πήρε σχεδόν εβδομήντα χρόνια να το ανακαλύψει. Το μελέτησε καλά τουλάχιστον; Έγινε διαλεκτική συζήτηση; Έγινε αυτοκριτική; Συζητήθηκε στα επαρχιακά ακτίβ και στην Κεντρική Επιτροπή; Πήρε απόφαση το πολιτικό γραφείο; Δεν νομίζω. Προφανώς ο Πρόεδρος αποφάσισε – όπως πάντα – από μόνος του. Κι η απόφαση αυτή, είναι σαφής: Υπάρχει Θεός. Τελικά!

Η διαπίστωση αυτή έγινε μετά την θεαματική επίσκεψη του Προέδρου και της ολιγομελούς του συνοδείας στην πλατφόρμα «Όμηρος».

Η επίσκεψη του προέδρου Χριστόφια στην πλατφόρμα «Όμηρος» αποτελούσε βέβαια μία καθαρή ενέργεια επικοινωνιακού και διακηρυκτικού χαρακτήρα για εσωτερική και εξωτερική κατανάλωση.

Βέβαια πέρα από την ανάγκη για τέτοιου είδους επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, απαιτείται η ουσιαστική και όχι μόνο για το θεαθήναι, θωράκιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για παράδειγμα ανησυχώ ότι οι πρόσφατες αποφάσεις της Υπουργού Εμπορίου που αφορούν την ομάδα Κασίνη, έχουν αποδυναμώσει τον πραγματικό έλεγχο που ασκεί η χώρα μας στις διερευνητικές δραστηριότητες. Δεν αναμέναμε ότι η επίσκεψη του Προέδρου θα κάλυπτε αυτό το κενό στον τεχνικό και περιβαλλοντικό έλεγχο. Βλέπετε, από ότι ξέρω, η ομάδα Κασίνη, ανάμεσα στα άλλα (τις διαρροές δηλαδή) είχε και την ευθύνη και για τον έλεγχο των εργασιών σε ότι αφορά τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Noble.

Πέραν όμως από το επικοινωνιακό κομμάτι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι η σωστή στρατηγική με χειρισμούς οι οποίοι να εξασφαλίζουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του λαού της για τις επόμενες γενιές.

Εγώ – αντίθετα από τον Πρόεδρο – πίστευα από μικρός ότι υπάρχει Θεός. Ιδιαίτερα όταν τα σκοτεινά βράδια του καλοκαιριού έβρισκα το δρόμο μέσα στο σκοτάδι με κλειστά από το φόβο μάτια έλεγα δεν μπορεί να μην υπάρχει Θεός. Κάτι παρόμοιο πρέπει να συμβαίνει και με τον Πρόεδρο. Βαδίζει μέσα στο σκοτάδι, βλέπει συνέχεια πίσω του και ο εντούτοις δεν σκοντάφτει να πέσει. Μπορεί να έστειλε τη χώρα στην άβυσσο τόσων καταστροφών αλλά αυτός παραμένει όρθιος. Χειρίζεται το Κυπριακό, το θέμα της οικονομικής κρίσης, το θέμα της φονικής έκρηξης στο Μαρί, κοιτάζοντας σταθερά πίσω του, προς το εσωτερικό, με μοναδική έγνοια πώς θα απαντήσει στην αντιπολίτευση κλπ κλπ και εντούτοις δεν πέφτει ο άτιμος. Σκουντουφλά βέβαια, σκοντάφτει, κουτουλά αλλά δεν πέφτει.

Και αυτό βεβαίως είναι μια σαφής απόδειξη ότι υπάρχει Θεός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: