Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ο Περδίκης να πληρώσει

Σε επιστολή του στις εφημερίδες, ο κ. Φ. Αλεξάνδρου επιρρίπτει την ευθύνη του υδατικού προβλήματος στους Οικολόγους και σε εμένα προσωπικά.

Φταίμε – λένε – γιατί αντιδράσαμε στη δημιουργία αφαλατικών εργοστασίων στη δεκαετία της διακυβέρνησης Κληρίδη. Αντιπαρέρχομαι τα ειρωνικά σχόλια και τις ιστορικές ανακρίβειες (π.χ. ξεχνούν ότι το 2000 το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών δεν ήταν στη Βουλή των Αντιπροσώπων για να συμμετάσχει στην καταψήφιση των σχετικών σχεδίων της τότε κυβέρνησης) και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των θέσεων μου, τις οποίες θεωρώ πέρα για πέρα σωστές και επιβεβαιωμένες.
Λέγω σε όσους μας κατηγορούν με θάρρος: Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα εναντίον της αλόγιστης κατασκευής των αφαλατικών εργοστασίων. Κατά τον ίδιο τρόπο (και λόγους) είμαι εναντίον της αλόγιστης χρήσης των κινητών τηλεφώνων, των ιδιωτικών αυτοκινήτων, των κλιματιστικών κ.ο.κ. Είμαι εναντίον επίσης στην αλόγιστη κατασκευή αυτοκινητόδρομων, μεγάρων δημοσίων φορέων, γηπέδων γκολφ, πισίνων κ.ο.κ.
Αν κάποιοι θρηνούν για το «χαμένο» αφαλατικό εργοστάσιο του κ. Θεμιστοκλέους στο Ζακάκι, γιατί δεν μιλούν καθόλου για το νερό που χάνεται για δεκαετίες στα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης; Γιατί δεν μιλούν για το χαμένο νερό ισοδύναμο πολλών αφαλατικών εργοστασίων που χάρισαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις στις αναπτύξεις οικισμών γκολφ; Γιατί δεν μιλούν για το χαμένο νερό των χιλιάδων πισίνων που εξατμίζεται για δεκαετίες; Γιατί δεν μιλούν για τον Ενιαίο Φορέα Υδάτων, το νομοσχέδιο της Βουλής του 2000 που απέρριψε η κυβέρνηση Κληρίδη, και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης του 2001 που δεν συζήτησε η Βουλή; Γιατί δεν μιλούν για το χαμένο νερό ισοδύναμο δεκάδων αφαλατικών εργοστασίων σαν αυτό του Ζακακίου που πήγε χαμένο από τα αποχετευτικά των πόλεων; Γιατί δεν μιλούν για τις δεκάδες χαμένο νερό των αποχετευτικών δικτύων σε πόλεις και χωριά που δεν έκαναν οι εκάστοτε κυβερνήσεις;
Ο κατάλογος μου δεν εξαντλείται. Όποιος θέλει να του πληρώσω το λογαριασμό (όπως ο κ. Αλεξάνδρου) ας κοπιάσει με τις απαντήσεις του. Όταν μπορέσει να δώσει πειστικές απαντήσεις να του πληρώσω ευχαρίστως το λογαριασμό. Άμα λάχει, και σε μπαλάκια του γκολφ.

Γιώργος Περδίκης
Βουλευτής και Γενικός Γραμματέας
Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, η Κίνηση Μη Καπνιστών και ο Κυπριακός Εθνικός Συνασπισμός για Αποτροπή του Καπνίσματος – ΚΕΣΑΚ – αισθάνονται ιδιαίτερα ευτυχείς που τους παρέχεται η ευκαιρία για μια ακόμη φορά να εκφράσουν, δημόσια ευχαριστίες, εκτίμηση και συγχαρητήρια στο Κίνημα Οικολόγων που δια του Γενικού Γραμματέα του και Βουλευτή Γεώργιου Περδίκη, επαναφέρει, στο προσκήνιο, το θέμα της εφαρμογής των προνοιών της Νομοθεσίας για το Κάπνισμα.

Σύμφωνα με τον τύπο ο κ. Περδίκης με επιστολή του προς το νέο Πρόεδρο της Βουλής κ. Μάριο Καρογιάν, ζητά «εφαρμογή της νομοθεσίας για απαγόρευση του καπνίσματος».

Μακάρι και άλλοι βουλευτές άλλων κομμάτων να ευαισθητοποιούν για το σοβαρό αυτό θέμα και από κοινού να συμβάλουν στην επίλυση του.

Στέλιος Γ. Συκαλλίδης
Πρόεδρος ΚΕΣΑΚ
Οργανωτικός Γραμματέας Κίνησης Μη Καπνιστών
Πρώην Επίτιμος Γραμματέας Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου
Λευκωσία 21 Μαρτίου, 2008